Budownictwo i architektura : Centrum wystawowe Qingdao / NBBJ

NBBJ Pierwsza faza projektu Qingdao Water City w Aoshan Bay, zaprojektowanego przez biuro NBBJ w Los Angeles, będzie obejmować nowe centrum ekspozycyjne o wartości 940 000 sf.
Ponieważ ocean znajduje się po jednej stronie terenu, a pod wodą tereny podmokłe z drugiej strony, kładzie się duży nacisk na to, jak ekspozycja jest kształtowana przez oddziaływanie i bliskość wody.
Więcej zdjęć i więcej o hali wystawowej po przerwie.
Ta sala ekspozycyjna jest ważnym komponentem regionu, a architekci czują, że będzie on działał jako bodziec do rozwoju w całym mieście ..
Na ukończenie na początku 2011 r.
Centrum będzie obejmować 10 sal konferencyjnych na parterze, jedną salę wielofunkcyjną, dwa hole, centrum handlowe i centralny zewnętrzny plac targowy.
Hala będzie służyć jako centrum międzynarodowych i krajowych targów, a także gościć różnorodne występy i imprezy na dużą skalę.
.
NBBJ.
Projekt centrum wystawienniczego ma na celu stworzenie falistej atmosfery, która wywoła skojarzenia płynącej wody, podczas gdy.
L.
ukształtowany program struktury zapewnia wyraźne krawędzie wzdłuż zachodniego i południowego aspektu rozwoju.
Ostatecznie centrum będzie uosabiać gest powitania, pośrednio pociągający gości do rozwoju Water City ,.
wyjaśnił NBBJ.
.
NBBJ Odwiedzający będą zbliżać się do głównego holu, który prowadzi do różnych skrzydeł sali, i doświadczyć refleksji szklanej fasady, która nawiązuje do głębokiego spokojnego basenu z wodą.
Ekspansywny plac na świeżym powietrzu może być wykorzystywany jako eksponat na specjalne wydarzenia i jako park w każdym innym czasie.
Krajobraz będzie opierał się na naturalnym ulistnieniu, aby zminimalizować potrzebę nawadniania i pomóc w absorpcji wody burzowej.
.
NBBJ Zespół projektowy centrum wystawowego Qingdao obejmuje NBBJ jako wiodącą firmę architektoniczną i Beijing Institute of Architectural Design (BIAD) jako stowarzyszoną firmę architektoniczną.
Dziedziniec .
NBBJ Zobacz inne projekty NBBJ, które wcześniej były dostępne tutaj.
Kredyty: Architekt: NBBJ Lokalizacja: Aoshan Bay, Chiny Klient: Miasto Qingdao, Chiny Rozmiar / Zakres: Powierzchnia obszaru 488,090 sm, powierzchnia budynku 149,520, powierzchnia podłogi 164,014, parking 2769 Strategie zrównoważonego rozwoju:.
WYDAJNOŚĆ KONSTRUKCYJNA: wszystkie hale targowe są wymiarowane równomiernie, aby przyspieszyć proces budowy i zmniejszyć straty materiału.
.
WENTYLACJA: naturalna wentylacja wszędzie tam, gdzie jest to możliwe, w celu zmniejszenia wymaganego procentowego zapotrzebowania na chłodzenie mechaniczne, w tym stosowanie klap kominowych w halach wystawowych.
.
ODNAWIALNA MOC: użyj systemu fotowoltaicznego, aby wykorzystać powierzchnię dachu i połączyć halę wystawową z centralną elektrociepłownią, która wykorzystuje wodę oceaniczną jako radiator.
.
NATURALNY DZIENNIK: centrum wystawowe jest zaprojektowane z dużymi oknami w miejscach, które otrzymują optymalne światło słoneczne w celu zmniejszenia zapotrzebowania na energię świetlną.
[hasła pokrewne: panele słoneczne, panele ogrodzeniowe, panele fotowoltaiczne ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Artykuł dotyczy tematów: panele fotowoltaiczne panele ogrodzeniowe panele słoneczne